Irak: islamister dödar kvinnor som inte är klädda enligt sharia

I hela landet under de senaste dagarna har förekommit flera mord som västerländsk massmedia är tyst om. En serie avrättningar av kvinnor klädda enligt västerländskt mode svepte över Irak. Det handlar främst om unga flickor och kvinnor.

Den irakiska pressen rapporterar att kvinnor ofta dödas på gatan eller på arbetsplatsen. Alla de dödas på samma sätt – med två skott i huvudet.

Senast den 22 maj hände ett sådant massmord i Bagdad, då terrorister bröt sig in i ett bostadshus och dödade 10 kvinnor.

Efter den amerikanska invasionen av Irak 2003 har situationen för kvinnor i det här landet förändrats dramatiskt. En undersökning som genomfördes under 2008 visade att situationen i landet förvärrades rejält efter Saddam Husseins fall, 64% av de irakiska kvinnorna upplevde en betydande ökning av våld mot dem.

Terrorister, som har kopplingar till Al-Qaida, försöker destabilisera situationen i landet och försätta det i ett storskaligt krig. Hittills har irakiska säkerhetsstyrkor försökt stoppa terroristernas aggression.

I olika städer i Irak nästan varje dag islamister skjuter mot poliser och militärer. Som svar genomförs razzior och gripanden av terrorister delaktiga i väpnade gruppers verksamhet.

onof_1__562782384

Bilden är lånad här

Källor: warsonline.info, Kurdistan.Ru, Shafaaq News

Taggat:, ,

2 tankar om “Irak: islamister dödar kvinnor som inte är klädda enligt sharia

  1. […] de dödas på samma sätt – med två skott i huvudet.”  Det skriver Mavera på sin som alltid välinitierade och läsvärda blogg som är ett måste ifall man vill veta vad som verkligen händer och inte bara låta sig luras av […]

  2. […] kan få en uppfattning om deras agenda och halshuggningar av oliktänkande genom att läsa här, hur samma grupper bär sig åt i Irak och se på bilden nedan hur de bar sig åt i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: