Drönare – döden från skyn

Dessa järnfåglar utan hjärta representerar USA:s omänskliga utrikespolitik – kall, blind och hänsynslös.

bespilot-450x271

Bilden är lånad här

Den 11 september 2001 gick till historien som en tragisk dag då 2977 amerikaner dog. Från denna dag började USA skamlöst utrota civilbefolkningen i Afghanistan med sina järnmonster – drönare. Genom att ”kämpa” mot den mytiska terrorismen, som egentligen har CIA bakom sig, fick USA en anledning att skapa ett kontrollerat kaos i Mellanöstern. Efter Afghanistan blev det Pakistan, Jemen, Somalia, där under hela den tiden då man använde ”drönare” har man ”bekämpat” inte mer än 2 % terrorister. Detta är av det totala officiella antalet offer som har uppnått 4700 personer. Hur många terrorister dödades under den tiden? 100? Eller mycket mindre? I varje fall har antalet civila som dödats av amerikanerna översteg antalet offer som dog den 11 september 2001. Och användningen av drönare fortsätter.

De senaste månaderna i Afghanistan talar för sig själva. På natten den 13 februari i provinsen Kunar har drönare dödat fem barn och fyra kvinnor, fyra barn skadades. I slutet av februari i provinsen Uruzgan, som ett resultat av ”jakten på terrorister” dödades sju- och åttaåriga barn som samlade ved. Den 9 mars i östliga afghanska provinsen Nangarhar skadades två barn och tre kvinnor. Den 30 mars i Ghazni-provinsen dödades två barn och skadades sju civilpersoner. Men USA bara framför sina ursäkter för dessa ”beklagliga misstag”.

”Kriget mot terrorismen” är brutalt och meningslöst och Förenta staternas mål är väldigt genomskinliga. Det finns ju ingen konflikt Taliban – NATO. Det finns bara ett brutalt mål – att få fotfäste i Centralasien. Anledningen till detta har amerikanerna fått eller snarare skapat med sina egna händer den 11 september 2001. Narkotikaflöde, som styrs av CIA, har ökat sedan dess 40 gånger! Miljarder dollar strömmar till USA:s ledning. Washington, denna stora hycklare, vill inte alls besegra talibanerna och Al-Qaida, utan vill skapa ett evigt kontrollerade kaos.

För Pakistan år 2006 blev det blodigaste. Amerikanska drönare dödade 97 civilpersoner, bland dem 75 barn. Sammantaget under perioden från sommaren 2004 till hösten 2012 har utplånats mellan 1900 och 3300 personer, de flesta civila. Surrande, gråa, blinda maskiner förvandlade pakistaniers liv till en ändlös mardröm. Människor lever med ständig rädsla att döden kan drabba deras hem och/eller ta deras liv eller deras barns liv vilken minut som helst.

Mest användning av drönare blev under Nobel fredspristagares tid som president. Bara under Obamas första mandatperiod som president genomfördes det mellan 250 och 300 operationer med användning av drönare. Under dessa attacker dör och skadas oskyldiga människor och framför allt barn.

shakira-450x341

Bilden är lånad här

I slutet av januari detta år började FN en stor undersökning om användningen av drönare i Pakistan. Flera länder, bland annat Ryssland, Kina och Pakistan vände sig till rådet för mänskliga rättigheter för att få stopp på detta folkmord. De amerikanska åtgärderna måste betraktas som en krigsförbrytelse. Pakistan och USA är inte officiellt i krig med varandra och ur folkrättens synvinkel är förstörelsen av ”fienden” tillåten endast i ett krigstillstånd. Därför alla de ”misstagen” som den amerikanska regeringen gör kan endast betraktas som mord på internationell nivå.

Källa: nstarikov.ru

Märkt: , , , , , , , , , ,

2 tankar om “Drönare – döden från skyn

  1. skvitt 2013/05/01 kl. 03:29 Reply

    Med terrorism styr USA världen.

    Kram!
    /Skvitt

    • maverabloggen 2013/05/01 kl. 11:04 Reply

      Ja, det är så deras ”demokrati” fungerar – plundra, bomba, döda…

Lämna en kommentar