Israel vill söka efter olja på Syriens territorium

Israels källor meddelade att Israel ger amerikanskt företag Genie Energy en licens för att leta efter olja vid Golanhöjderna.

Förmodligen har denna information läckt till pressen av misstag och faktiskt innebär att Israel räknar med att Golanhöjderna kommer att bli israeliskt territorium i framtiden. Det finns ett avtal som undertecknades i Doha den 11 november 2012 av USA, Saudiarabien, Turkiet, Qatar och syriska rebeller om att bilda en ny regering som kommer att bli legitim efter störtande av Bashar al-Assad. Förutom det har den så kallade syriska oppositionen lovade att låta Turkiet få Iskenderunbukten och Israel – Golanhöjderna.

I enlighet med FN-stadgan och folkrätten anses Golanhöjderna vara Syriens territorium som är ockuperat av Israel. Israel har ingen rätt att inkräkta på naturresurserna i dessa områden och ändra deras geografiska form. Alla Israels aktiviteter vid Golanhöjderna strider mot det internationella samfundets lagar.

Trots att USA är medvetna om att sådana aktiviteter är olagliga vidtar de inte några åtgärder för att tvinga Israel att följa internationella normer och konventioner. Istället är de involverade i plundringen av naturresurser som tillhör Syrien och det syriska folket.

237985655_b8f59f8b0e_b

Bilden är lånad här

Källa: Telegrafist

12 tankar om “Israel vill söka efter olja på Syriens territorium

 1. skvitt 2013/02/23 kl. 21:40 Reply

  Israel har absolut ett finger med i det pågående spelet som går ut på att destabilisera Syrien och störta Bashar al-Assad.
  Jag tror att det är blåögt att inte misstänka den saken.

  Delade på FB.

  Kram!
  /Skvitt

  • maverabloggen 2013/02/23 kl. 21:44 Reply

   Det tror jag också att Israel har finger i spelet, absolut.

   • skvitt 2013/02/23 kl. 21:52

    Sedan lång tid och särskilt tydligt sedan minst 20 år har en ny strategi tillämpats av västmakterna när det gäller krigföring. Manipulera särintressen att föra kriget som ställföreträdare för väst.
    Sen när allt är klart är det bara att peta väck de nya härskarna om de glömmer vilka som hjälpte dem till makten och att det är dags att betala genom att sälja ut landet.

    Kram!
    /Skvitt

  • Sanningen 2013/02/27 kl. 15:15 Reply

   är att den sionistiska enheten är insyltad i ALLT som sker i den sk Mellanöstern. Hade sionisterna valt Paraguay, Mauritius eller Uganda (som de erbjöds och avvägde faktiskt), så skulle världsfreden vara säkrad!

 2. skvitt 2013/02/23 kl. 21:41 Reply

  Reblogged this on skvitts and commented:
  Bra avslöjande om vad som pågår i kulisserna, men som pressen tiger om.
  Läs Mavera om du vill veta vad som verkligen pågår!

 3. 23 feb | Syrien 2013/02/23 kl. 22:06 Reply

  […] maverabloggen.wordpress.com – Israel vill söka efter olja på Syriens territorium […]

 4. Björn Blomberg 2013/02/24 kl. 01:17 Reply

  Svar till Skvitt: Att härska genom att söndra är väl en klassisk imperialistisk strategi sedan årtusenden tillbaka. USA och Västmakterna har, som du helt riktigt påpekar använt denna strategi sedan flera decennier. På 1950-talet användes strategin mot det fria Indonesien som varit ofint nog att kasta ut den holländska kolonialmakten som bland annat uppfunnit ett finurligt rasistiskt system som innebar att den som hade en gnutta holländskt blod i sig tillhörde herrefolket., En brun man eller kvinna som t ex hade en farfar som var vit tillhörde automatiskt herrefolket. Författaren Eric Lundqvists beskriver systemet i flera av sina självbiografiska böcker om Indonesien

  Västmakterna försökte slå sönder Indonesien som stat genom att smuggla vapen till separatister på Sumatra och för att få regeringen att framstå som svag terrorbombade CIA byar och fiskebåtar i Indonesien. På Java härjade grupper av religiösa fanatiker, den sk gerombolan, med ett program som påminner om dagens al Qaida-grupper i t ex Syrien, det skulle inte förvåna mig om Väst stödde dem också, men det har jag inga säkra källor som kan belägga, men när religiösa fanatiker mördade 10 000-tals människor under den stora kommunistjakten 1965, som kostade totalt omkring en halv miljon människor livet och som fick många fiskare att klaga på att fisken de fiskade i floderna blev osäljbar för att den innehöll för mycket mänskliga kroppsdelar, så var entusiasmen i USA närmast gränslös och amerikanska tidningar beskrev massakrerna som det bästa som hänt i Sydostasien på flera decennier. PS. Eric Lundqvists roman ”Dullah och hans kvinnor” handlar om en av vapensmugglarna som väst anlitade, den romanen är förövrigt ett dråpligt inlägg i debatten om månggifte, en reform som ju vissa centerpartister numera vurmar för.

 5. Skamfläcken Israel | skvitts 2013/02/24 kl. 02:45 Reply

  […] Israel vill söka efter olja på Syriens territorium […]

 6. skvitt 2013/02/24 kl. 03:03 Reply

  Maj Wechselmanns film om Indonesien kring 1965 gick helt nyligen på SVT. http://www.svtplay.se/video/1035338/kvinnorna-och-generalerna
  Sändes: sön 17 feb – Tillgänglig till: tis 19 mar – Längd: 57 min

  ”Sukarno verkade bland annat för alliansfritt samarbete mellan tredje världens länder, som en motvikt till västländernas och de socialistiska öststaternas dominans. En strävan som låg bakom exempelvis Bandungkonferensen år 1955.” http://sv.wikipedia.org/wiki/Sukarno

  ”Bandungkonferensen var en afroasiatisk, antikolonialistisk diplomatisk konferens som hölls mellan den 18 och 24 april 1955 i Bandung, Indonesien, med representanter för 29 stater och blivande stater från Afrika och Asien. Konferensen ledde till att begreppet ”tredje världen” etablerades som identitet, samt så småningom till De alliansfria staternas organisation.” http://sv.wikipedia.org/wiki/Bandungkonferensen

  ”Suharto, född 8 juni 1921 i Kemusuk på Java, död 27 januari 2008 i Jakarta, var en indonesisk general och politiker. Han var Indonesiens president och diktator 1967-1998.” http://sv.wikipedia.org/wiki/Suharto

  Suharto hyllades stort av västmakterna. Enligt Transparency International är Suharto den som stulit mest allmänna medel i världen, mellan 15 och 35 miljarder dollar. (Samma källa).

  Att härska genom att söndra är en politik som även används flitigt i Sverige på olika sätt. Arbetare ställs mot arbetare, bland annat med den individuella lönesättningen. Etniskt svenska mot invandrare, främst av SD än så länge, men M förbereder nu en flört med dem eftersom de kan behöva samregera med dem efter valet 2014.

  Att härska genom att söndra är en politik som är alltför effektiv för att alltid vara lika aktuell.

  Tack för bra fakta!

  /Skvitt

 7. […] På  Maverabloggen som inte räds att presentera de nyheter som undanhålls oss kan vi läsa: […]

 8. Skolarbete.se 2013/04/01 kl. 22:29 Reply

  Mycket bra info. Jag undrar om ni har källor till faktan i denna diskussion. Skulle vilja skriva om just detta i ett skolarbete. Skulle vara jättetacksam för svar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: